הקרקרים של סוניה
הקרקרים של סוניה
רכיבים:
1/2 כוס קמח כוסמין
1/2 כוס שומשום מלא
קצח (לפי טעם)
1/3 כוס פשתן
50 גרם גרעיני חמניה
3/4 כוס שיבולת שועל
1/2 כוס מים
1 כף שמן זית
מלח גס לפי טעם.
אופן הכנה:
מערבבים עם היד, התערובת הופכת לעיסה דביקה.
משטחים על גבי 2 ניירות אפיה ומרדדים דק דק..
אופים בתנור 40 דקות.
עד שהופך לקרנצ'י.
אם לא יהיה מרודד דק לא יהיה טעים, כשמתקרר אפשר לשבור את הקרקרים עם היד או בסכין.
הכמות מספיקה ל 2 תבניות תנור
איך נתייחס:
המתכון מכיל כ 1670 קלוריות,
בהנחה שזה ל 2 תבניות וכל תבנית נחלק ל 20 חתיכות אז סה"כ 40 קרקרים וכל קרקר זה 42 קלוריות של פחמימה כלומר קצת יותר מחצי מנת פחמימה לקרקר, כמובן ניתן לחלק לכמויות שונות ולכן ציינתי את הערך למתכון כולו.
מנת פחמימה = 75-80 קל
